joi, 25 martie 2010

Copii din stele

Se spune despre copiii care se nasc prematur si a caror venire pe lume surprinde pe toata lumea de la parinti si bunici pana la prieteni si cunostinte, ca sunt "veniti din stele". Destinul si viata lor va fi plina de neprevazut la fel ca si nasterea lor, ca si cum dinainte de a se naste au fost daruiti cu un spirit aparte pe care sunt atat de nerabdatori sa si-l manifeste.
Sunt multi oameni care si-au pus amprenta asupra destinului umanitatii si care s-au nascut inainte de termen ca Isac Nweton, Albert Einstein, Napoleon, etc.
Intr-o discutie cu un medic neurolog pediatru (si el nascut prematur), acesta imi explica despre creierul si conexiunile neurologice ale copiilor prematuri ca desi in momentul nasterii acestea sunt mai fragile decat la ceilalti copii, ei se lupta si efectiv creierul lor "alearga" sa ajunga la dezvoltarea optima...se pare insa ca la aprox. 50% din copii el nu stie cand sa se opreasca ajungand sa depasesca in dezvoltare creierul unui copil nascut la termen.
Oare asa se nasc geniile... E doar o parere, insa am o fetita de 2 ani, care s-a nascut la 30 de saptamani si a avut o evolutie uimitoare... la 11 luni mergea in picioare, la 1 an si 2 luni a inceput sa vorbeasca, acum ne socheaza cu memoria ei uluitoare... memeoreaza poezii lungi de cate 3-4 strofe.

Un comentariu:

Silicoane spunea...

important e ca acum e bine si puteti sa va bucurati impreuna de fiecare moment